User Tools

Site Tools


Sidebar

project:wavewalker_1

WaveWalker 1

Dit zijn luchtfoto's van het werkplatform WaveWalker 1. Ze zijn genomen op 22 september bij de scheepswerf van Neptune Shipyard in Hardinxveld-Giessendam. Voor het nemen van de luchtfoto's hing de camera aan de lijn van een vlieger.

De WaveWalker is een hefplatform van 32m x 32m. In het midden zit een groot (hier bedekt) gat: een zogenaamde moonpool van 17m x 9m. De WaveWalker is ontwikkeld door Fugro en Van Oord voor werkzaamheden in zwaar weer, met hoge golven en in brandingzones.

WaveWalker 1Van Oord:Het werkplatform kan functioneren als gangbaar platform met 4 poten, maar ook als wandelend werkplatform met 8 poten, dat ook in opgeheven toestand veilig in twee richtingen kan lopen.

Het feit dat geotechnische exploraties, boor- en andere onderwateractiviteiten kunnen worden uitgevoerd vanaf een stabiel platform, met als bijkomend voordeel dat het platform verplaatst kan worden zonder dat het drijft, zorgt ervoor dat de omstandigheden op zee minder invloed hebben op de werkbare uren.

Kaart

Luchtfoto's van de WaveWalker 1

De foto's met een kromme horizon zijn genomen met een GoPro (een kleine sportcamera met een fish-eye lensje), de andere foto's zijn genomen met een Sony Nex5 en hebben hierdoor een veel hogere kwaliteit.

Terug naar het overzicht..

project/wavewalker_1.txt · Last modified: 2020/12/01 11:06 by 127.0.0.1