User Tools

Site Tools


Sidebar

project:kinderdijk

Molens van Kinderdijk, 2013

Dit zijn luchtfoto's van de molens van Kinderdijk. Deze pagina verzamelt de opnamen van 2013. Voor het nemen van deze foto's hing de camera aan de lijn van een vlieger. Het kaartje geeft de locatie van de camera aan.

Zie ook: deze winterserie van vorig jaar

NL: luchtfoto van de molens van kinderdijkStichting Kinderdijk: De negentien molens van Kinderdijk symboliseren de wijze waarop Nederland met het water omgaat. Zij hielden lange tijd het land droog dat werd geteisterd door verzakking en overstromingen: de Alblasserwaard, ooit een ruig en vochtig veengebied, maar uiteindelijk door de mens gekoloniseerd en ontgonnen.

Het molengebied Kinderdijk ligt in de Alblasserwaard tussen Lek en Merwede, ongeveer 25 kilometer van Rotterdam. UNESCO heeft het gebied in 1997 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

EN: Wikipedia: Kinderdijk is a village in the Netherlands, about 15 km east of Rotterdam. Kinderdijk is situated in a polder at the confluence of the Lek and Noord rivers. To drain the polder, a system of 19 windmills was built around 1740. This group of mills is the largest concentration of old windmills in the Netherlands. The windmills of Kinderdijk are one of the best known Dutch tourist sites. They have been a UNESCO World Heritage Site since 1997.

Kaart

11-13 December 2013: alle molens staan in de rouwstand

De Hoge Molen rouwt om het overlijden van oud-molenaar Arie Stam. De andere molens gingen ook in rouwstand uit respect.

Herfst: vanaf het noorden, bij de Hoge Molen

Bezoekersmolen (Nederwaard nr 2)

Bezoekersmolen bij Kinderdijk. Versierd ter ere van het begin van het nieuwe bezoekersseizoen (30 maart 2013)

Raar weer: zon, sneeuw, zon, sneeuw, zon… wel mooi licht zo! Er was af en toe maar net genoeg wind om de molen te laten draaien en de vlieger te laten vliegen…

Luchtfoto's bij Nederwaard nr 1 in Kinderdijk

Groot onderhoud aan Nederwaard nr 1. In deze serie wordt er een nieuwe roede gestoken (1700 kg !). Binnenkort dus weer 4 wieken. Een hele klus! Prachtige dag trouwens voor zo'n klus. Zon, -10 graden en bijna windstil. Deze foto's zijn genomen op 16 januari 2012.

Terug naar het overzicht..

project/kinderdijk.txt · Last modified: 2020/12/01 11:06 by 127.0.0.1