User Tools

Site Tools


Sidebar

project:2015_svanen

Drijvende kraan Svanen in Rotterdam

Luchtfoto's van een de Svanen, een grote drijvende kraan die o.a. gebruikt wordt om windmolens op zee te plaatsen. De Svanen behoorde tot voor kort van Ballast Nedam Offshore waarvan de activiteiten inmiddels zijn overgenomen door Van Oord. De Svanen ligt hier aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

De foto's zijn genomen in maart 2015, de camera hing aan de lijn van een vlieger. Bekijk ook de beelden van kabel-legger NEXUS

cable laying vessel NexusWikipedia: De Svanen is ontwikkeld door Ballast Nedam en in 1990-1991 gebouwd om ingezet te worden bij de constructie van de Grote Beltbrug in Denemarken. Daarna is de Svanen door Ballast Nedam aangekocht en ingezet voor de constructie van de Confederation Bridge in Canada en de bouw van de Sontbrug tussen Kopenhagen (Denemarken) en Malmö (Zweden).

In 2005 is de Svanen naar Rotterdam gesleept om nogmaals aangepast te worden, maar nu voor de aanleg van het Offshore Windpark Egmond aan Zee NoordzeeWind in de Noordzee. Vervolgens is de Svanen gebruikt voor de aanleg van meerder offshore windparken in Europa.

Kaart

Aerial images of floating crane Svanen

Terug naar het overzicht..

project/2015_svanen.txt · Last modified: 2020/12/01 11:06 by 127.0.0.1