User Tools

Site Tools


Sidebar

project:2012_leuvehaven

Leuvehaven, Rotterdam

Dit zijn luchtfgoto's van en vanaf de Leuvehaven in Rotterdam. Ze zijn genomen in oktober 2012. Voor het nemen van de luchtfoto's hing de camera aan de lijn van een vlieger.

Leuvehaven, RotterdamWikipedia: De Leuvehaven is een haven van Rotterdam gelegen nabij het centrum van Rotterdam en de Erasmusbrug. Hier zijn onder andere het Buitenmuseum van het Havenmuseum en het Maritiem Museum Rotterdam gevestigd.

Na het uitdiepen van de Leuvehaven na 1609 konden ook de grote schepen de haven in. Tot 1850 lag er aan de Wijnkoophaven de Leuvebrug. Tot aan die brug konden de grote schepen, waaronder de Oost-Indiëvaarders, aanmeren. De kleine binnenschepen bevoorraadden de vele bedrijven aan de Leuvehaven. De bouw van de Nieuwe Leuvebrug in 1849 maakte het onmogelijk om nog met grote schepen de Leuvehaven in te gaan. De monding van de Leuvehaven heeft een lange tijd gediend als ligplaats voor sleepboten. Al snel was er een groot aantal brouwerijen waarvan de laatste pas aan het begin van de 20e eeuw verdween. Bijna 3 eeuwen lang stond er aan de kop van de Leuvehaven oftewel de Blaak de zeevismarkt. De markt was het centrum voor de vishandel in Rotterdam.

Kaart

Luchtfoto's van en vanaf de Leuvehaven in Rotterdam

Terug naar het overzicht..

project/2012_leuvehaven.txt · Last modified: 2020/12/01 11:06 by 127.0.0.1