User Tools

Site Tools


Sidebar

project:201103_slot_loevestein

Slot Loevestein

Dit zijn luchtfoto's van Slot Loevestein. Ze zijn genomen op 4 maart 2011. Voor het nemen van deze foto's hing de camera aan de lijn van een vlieger. Een koude zon en zacht windje zorgden voor een verfrissende snippermiddag en mooie beelden. Het kaartje geeft de locatie van de vlieger aan.

Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 (in 2011 precies 650 jaar geleden!) zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde.

Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als Staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Bron: http://www.slotloevestein.nl/

Kaart

De luchtofoto's van Slot Loevestein

Terug naar het overzicht..

project/201103_slot_loevestein.txt · Last modified: 2020/12/01 11:06 by 127.0.0.1